top of page
Writer's pictureMetoda 3IKT

Sudjelovanje u radionici održanoj u Bruxellesu, u „učionici budućnosti“

Europeana, inicijativa Europske unije za očuvanje i promicanje europske kulturne baštine, podržala je i ove godine natječaj 2024 STEM Discovery Campaign, u sklopu kojega su dodijeljene Scientix-Digital Cultural Heritage nagrade. Nagrađeni su ovim povodom pozvani na radionicu održanu 21. i 22. lipnja 2024., u sjedištu European Schoolneta, u Bruxellesu, u „učionici budućnosti“ - Future Classroom Lab, a među pozvanima je bila i učiteljica naše škole, Vedrana Čerina.

U natječaju su mogli sudjelovati svi obrazovni djelatnici europskih zemalja koji su u svome radu implementirali barem jedan od scenarija poučavanja osmišljenih uz pomoć materijala kojima pristup nudi Europeana, kao digitalni repozitorij europske kulturne baštine. Dvadeset i jedna od prijavljenih implementacijskih priča je i nagrađena.


Tijekom dvodnevne radionice polaznici su upoznati s novostima u radu Europeane te su im predstavljeni praktični primjeri kako na inovativan način suvremenu tehnologiju primjenjivati u predmetnim područjima izvan STEM-a, te kako – pomoću AI alata – podučavati o kulturnoj baštini u različitim predmetnim područjima.


Polaznici su tijekom radionice ujedno i planirali nastavne aktivnosti te izrađivali svoje nastavne materijale, nastojeći time na najbolji način iskoristiti predstavljene sadržaje, alate i smjernice u vlastitom radu.


Bogati program ove dvodnevne radionice je uključivao i aktivnosti upoznavanja kulturne baštine Belgije i Bruxellesa, kao zemlje, odnosno grada domaćina, ali je i pružio priliku sudionicima za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, kao i za upoznavanje s osobitostima obrazovnih sustava drugih europskih zemalja.


Učiteljica engleskog jezika Vedrana Čerina

1 view0 comments

Comentarios


bottom of page