top of page
Writer's pictureMetoda 3IKT

Radionica poticanja kreativnog razmišljanja u 4.c

Updated: Mar 24

Nakon Erasmus plus seminara Traditional Arts and ICT Art Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills koji se održavao od 5 do 10. veljače 2024. godine u Amsterdamu u Nizozemskoj djelatnica škole koja je pohađala taj seminar učiteljica informatike i matematike Anamarija Buzgo primijenila je stečena znanja u vidu poticanja kreativnog razmišljanja.


Aktivnost je provedena 12. ožujka 2024. s učenicima 4. razreda u okviru izborne nastave informatike na kojoj je bio cilj bio potaknuti kreativnije učeničko razmišljanje, kako bi njihov konačni digitalni uradak bio što bolji.


U prvom dijelu radionice učenici su sjeli zajedno u krug, skupa s učiteljicom Anamarijom. Zadatak je bio zajedno ispričati priču koja će pratiti smisao, ali tako da svaka osoba doda samo jednu riječ. Učenicima je bio zanimljivo i prošli su zajedno nekoliko priča.


Druga aktivnost za poticanje kreativnog razmišljanja koja je uslijedila odvila se u parovima. Jedan učenik izjavio bi neku rečenicu, a drugi bi se trebao složiti s tom izjavom i dovršiti ju na način da kaže Da, i...Npr. Danas je sunčan dan. - Da, i možemo skupa van.


Treći, završni dio radionice odvio se u informatičkoj učionici gdje su učenici mogli birati žele li raditi na tabletu u aplikaciji Sketch ili na računalnom programu Bojanje 3D. Zadatak je bio nacrtati digitalni crtež potaknut pjesmom koju su slušali, What a wonderfull world. U bilo kojem smjeru u kojem ih je glazba odvela, to su trebali pokazati na papiru. Učenici su pokazali veliku kreativnost i različitost misli koje su nam dolazile što je vidljivo i iz njihovih radova.

Učenici su nakon radionice bili puno opušteniji, vedrijeg raspoloženja i samu radionicu ocijenili su kao jako zanimljivu. 11 učenika ocijenilo ju je odličnom ocjenom, 3 vrlo dobrom i 1 učenik dobrom ocjenom.



0 views0 comments

Comments


bottom of page