top of page
Writer's pictureMetoda 3IKT

Erasmusdays 2023 - aktivnosti s učiteljima i učenicima

Erasmusdays 2023 obilježavao se od 9 -14 listopada 2023. naglašavajući važnost Erasmus programa. Tom prilikom organizirano je u raznim odgojno-obrazovnim ustanovama ukupno 9635 aktivnosti diljem svijeta. U aktivnostima su sudjelovale naše dvije djelatnice stručna suradnica knjižničarka Irena Bando i učiteljica engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić. Sve se provedene aktivnosti mogu vidjeti na platformi Erasmusdays.


 U OŠ Jagode Truhelke, 10. listopada 2023., stručna suradnica knižničarka Irena Bando provela je radionicu s 8.c razredom na temu Dubinsko analitičko čitanje i kreiranje inspirirano Islandskom pričom i kulturom. Tu se radilo o usmjerenom analitičkom čitanju Islandske priče te provedba kreativnih aktivnosti vođenjem. Ove su aktivnosti dio Erasmus, KA1 projekta Krea(k)tivnost suvremenog učenja, a znanja i vještine koje su primijenjene na radionici stečena su na Job Shadowingu spomenutog projekta.


Drugu radionicu knjižničarka je provela 12. listopada 2023. na temu eTwinning platforma ESEP i uključivanje u eTwinning projekte/eT Igrajmo se glagoljicom gdje je učitelje uputila kako koristiti novu eTwinning platformu s ciljem suspješnog sudjelovanja u eTwinning projektima. Prikazala je eTwinning projekte koje škola provodi, a upravljanje projektom pokazala je na primjeru eTwinninga kojeg koordinira pod nazivom Igrajmo se glagoljicom3.


Učiteljica engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić s učenicima 6.razreda provela je svoju radionicu 13. listopada 2023. pod nazivom European languages make us connected. Cilj njezine radionice bio je pokazati sudionicima kako im učenje europskih jezika može pomoći prilikom posjeta europskim zemljama tijekom Erasmus projekata. Ova radionica je uglavnom povezana s glazbom i pjevanjem pjesama na različitim europskim jezicima, izgovaranjem jezičnih brzalica na stranim jezicima i učenjem osnovnih izraza na najvažnijim europskim jezicima.

Ovim aktivnostima željelo se naglasiti važnost sudjelovanja škola u Erasmus plus programima.

0 views0 comments

Comments


bottom of page