top of page
Writer's pictureMetoda 3IKT

Erasmus mobilnost učenika u Graz (Austrija)

Updated: May 17

Učenici 3. b razreda Erasmus akreditirane OŠ Jagode Truhelke i 4 djelatnice škole (Irena Bando, Liana Mur, Anamarija Buzgo i Zvjezdana Faktor) od 11. do 18. travnja 2024. godine proveli su grupnu mobilnost učenika u Grazu u Austriji. Ova je mobilnost financirana sredstvima Europske Unije programa Erasmus+.


Škola domaćin bila je Volksschule Triester u Grazu, gdje je bio organizirani program za naše učenike s ciljem savladavanja novih modela učenja nastave na otvorenom, stjecanja životnih vještina- kreativnosti, kritičkog mišljenja, suradničkog i iskustvenog učenja, razvoja mentalnog zdravlja, osvještavanja važnosti čuvanja okoliša.



Aktivnosti mobilnosti:


Učenici su sudjelovali u istraživačkoj radionici proučavanja prirodnih i životinjskih vrsta nastanjenih u rijeci Muri. U školi su sudjelovali na terapeutskim kreativnim glazbenim, likovnim i jezičnim radionicama. Posjetili su Gradsku knjižnicu i sudjelovali u zabavno-edukativnom programu poticanja čitanja.


Također su posjetili brojne kulturno-obrazovne ustanove: Edukativni centar Frida i Fred (osmišljavajući nove predmete od recikliranog materijala); botanički vrt (upoznavajući se s biljnim vrstama iz cijeloga svijeta), hidroelektranu na rijeci Muri (spuštajući se 15 metara ispod rijeke), stari grad Schloosberg (upoznavajući se s povijesti grada) i vozili su se tunelom bajki.


Ova mobilnost učenicima je proširila ne samo obrazovne nego i kulturološke spoznaje, podigla im je svijest o pripadnosti EU, obogatila ih je za mnoga nova životna iskustva i prijateljstva.


Zahvaljujemo se domaćinima škole, Erasmus koordinatorima VS Triester Adidi Oprešnik i Lukasu Krakeru, kao i njihovim suradnicima na izuzetnom gostoprimstvu i nesebičnom djeljenju znanja.

1 view0 comments

Comments


bottom of page