top of page
Writer's pictureMetoda 3IKT

Prezentacija Erasmus mobilnosti seminara u Firenzi na Učiteljskom vijeću

Djelatnice OŠ Jagode Truhelke  Vesna Ovničević, nastavnica prirode i biologije i Slađana Murković, učiteljica razredne nastave u produženom boravku, prezentirale su 28. prosinca 2023. na Učiteljskom vijeću, Erasmus plus mobilnost seminara Environmental Stewardship: How to Reconnect with nature (Upravljanje okolišem: Kako se ponovo povezati s prirodom), koji se održao u Firenci u Italiji od 19. do 26. studenoga 2023. godine.


Kolegica Vesna izvijestila je o vrlo korisnim i učinkovitim aktivnostima seminara na kojem su se stjecale: vještine prepoznavanja znakova prirode, provodile aktivnosti za ublažavanje čovjekovog utjecaja na okoliš te razmijenila iskustva i ideje različitih sudionika seminara.



Prikazala je i posjet urbanom vrtu Orti Dipinti, zatim koncept života sa što manje otpada ZeroWaste, Greenwashing, recepte za izradu prirodne kozmetike i druge aktivnosti koje će se primijeniti u radu s učenicima. Navela je konkretne primjere primjene u nastavi koji su s učenicima već odrađeni nakon seminara, ali i one koji će se tek provesti.


Kolegica Slađana je prezentacijom približila, opisala i istaknula značajke petodnevnog seminara, tijekom kojeg je stekla nova znanja potrebna kako bi djeci koja žive u gradu razvijala osjećaj povezanosti s okolišem.



Naglasila je želju učenicima osvijestiti osjećaj osobne odgovornosti za očuvanje prirode, kako bi pozitivno utjecali na ekosustav, učinili okoliš zelenijim i bili dobar primjer generacijama koje dolaze. Cilj je razvijati ekološku svijest od najranije dobi. Uz to želja joj je prenijeti svoja pozitivna iskustva odlaska na seminar te potaknuti kolege na isto.


Nakon prezentacije uslijedila je evaluacija.

Napisale: Vesna Ovničević, nastavnica prirode i biologije

Slađana Murković, učiteljica razredne nastave u produženom boravku

0 views0 comments

Commentaires


bottom of page