top of page
  • Writer's pictureMetoda 3IKT

Seminar "ICT Tools for a Creative and Collaborative Clasroom"

U okviru KA1 projekta OŠ Jagode Truhelke Krea(k)tivnost suvremenog učenja školska knjižničarka Irena Bando, koordinatorica ovog projekta prisustvovala je strukturiranom tečaju ICT Tools for a Creative and Collaborative Clasroom, koji se održavao na Tenerifima u Španjolskoj od 7.- 12. kolovoza 2023. godine.

Na seminaru je prisustvovalo 17 odgojno-obrazovnih djelatnika iz Poljske, Grčke, Mađarske, Slovačke, Austrije, Poljske i Hrvatske, a organizirao ga je Europass Teacher Academy. Ova je mobilnost financirana iz EU programa Erasmus+.


Na samompočetku sudionica seminara Irena Bando predstavila je svoju školi i njezin rad (prezentacija).

Seminar je obuhvaćao razne metode i alate za poučavanje digitalne i medijske pismenosti koje se mogu primijeniti za digitalno i stvarno okruženje (Najava programa). Posebno se govorilo o učenju na otvorenom (radionice upoznavanja) i razne kolaborativne radionice s digitalnom tehnologijom (Actionbound, Goosechase...) te o primjeni znanja i aktivnog učenja temeljenog na Bloomovoj taksonomiji. Sudionici tečaja su se upoznali s mnogim korisnim stranicama koje nude gotove interaktivne sadržaje koji se mogu modificirati (Educopia, Khan Academy…)


Koristili su se mnogi digitalni web alati kao što su: Blooket, Bamboozle, Socrative, Mentimeter, Plickers, Padlet, Wakelet…, kao i digitalna platforma La Digitale s bogatim interaktivnim sadržajima za kreiranje i izradu vlastitog digitalnog sadržaja, kao i bogatih video prezentacija (Alati).

Ono što je bilo osobito vrijedno na ovom seminaru je praktična primjena znanja gdje su sudionici sami izrađivali digitalne sadržaje, razna videa predstavljanja i prezentiranja (Materijali s radionice). Primjer kolaborativnog učenja pomoću digitalne tehnologije bio je zadatak da svatko istraži nešto o Tenerifima i postavi na aplikaciju Digipad.

Vještine stečene na ovom tečaju pomoći će da rad s učenicima bude kreativniji, suvremeniji te da učenici stječu znanje kroz proces otkrivanjem i primjenom korisnih web alata, kao i izradom svojih digitalnih uradaka.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page