top of page
  • Writer's pictureMetoda 3IKT

Seminar "Happy Schools: Positive Education for Well-Being and Life-Skills Development"

Školska pedagoginja, sudionica Erasmus projekta Krea(k)tivnost suvremenog učenja Ana Vukojević pohađala je seminar Happy Schools: Positive Education for Well-Being and Life-Skills Development od 18. do 24. lipnja 2023. godine u Budimpešti.


Na seminaru je sudjelovalo devet polaznika iz nekoliko europskih zemalja; Italije, Španjolske, Estonije, Irske i Hrvatske. Tema je bila pozitivno obrazovanje čiji je cilj promicanje dobrobiti i sreće uz holistički pristup u učionici i izvan nje pružajući mladim ljudima znanje i životne vještine za napredak u sadašnjem i budućem životu.


Na seminaru se sudionica upoznala s osnovama pozitivne psihologije, relevantnim međunarodnim teorijama i tehnikama pozitivnog obrazovanja. Predavačica Anita Daru pokazala je različite uvodne, motivacijske, kreativne aktivnosti, aktivnosti ledolomca te igre za upoznavanje koje se mogu koristiti u radu s učenicima na nastavi. Vježbao se i pozitivan razgovor i govor sebi samima te fraze za stresne situacije. Tijekom procesa aktivnog učenja na seminaru fokus je bio i na osobnom iskustvu te samorefleksiji uz kombiniranje kognitivnih i emocionalnih elemenata. Učilo se i o tehnikama i metodama za razvoj dobrobiti, jačanja karaktera te poticanja pozitivnih emocija te aktivnostima mindfulnessa, metoda treniranja uma, usmjeravanja pažnje na sadašnje trenutke, opuštanja, postizanja ciljeva i podizanja određene razine samosvijesti.


Jednu od važnih okosnica seminara predstavljao je PERMA model dobrobiti i blagostanja. Na seminaru se naučila razlika između fiksnog i razvojnog načina razmišljanja.




0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page