top of page
  • Writer's pictureMetoda 3IKT

Kreativna radionica na Islandu o zlatovezu


Za vrijeme trajanja Job Shadowinga na Islandu naša knjižničarka Irena Bando održala je kreativnu radionicu za učenike islandske partnerske škole Selaskoli u Reykjaviku. Radionica je bila inspirirana pričom Bajka o čarobnim knjigama, autorstva naše knjižničarke koju je prvo prevela na engleski jezik te poslala knjižničarki Selaskoli koju je ona prevela na islandski jezik.

Kako bi se učenici upoznali s hrvatskim jezikom, priča se prvo čitala na hrvatskom, a potom na islandskom jeziku. Kako se u priči radi o tome kako su knjige izgubile čaroliju jer su učenici šarali i uništavali knjige, zadatak na radionici bio je izraditi čarobni straničnik koji je knjigama vratio čarobne moći.

Kako bi to učenici što bolje napravili puštena im je prezentacija o zlatovezu koju je knjižničarka prethodno pripremila pa im je inspiracija za izradu straničnika bio upravo zlatovez. Na taj način su ujedno naučili o hrvatskoj folklornoj baštini, a također su pronašli neke sličnosti sa zlatovezom i u njihovoj kulturi.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page